eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Theresa May sikeresnek tartja a szíriai akciót

A brit miniszterelnök szerint még tart a brit királyi légierő (RAF) szíriai célpontokra mért hajnali légicsapásainak kiértékelése, a brit kormány azonban "bizodalommal" kijelentheti, hogy a bevetés sikeres volt.

Theresa May a Downing Streeten tartott szombat délelőtti sajtótájékoztatóján kifejtette: London számára egyértelmű az is, hogy kit terhel a felelősség a szíriai Dúma városában egy hete elkövetett vegyifegyver-támadásért, amelyre válaszul a nyugati szövetségesek az összehangolt szombati katonai műveletet végrehajtották.

May közölte: minden értesülést nem fedhet fel, de azt elmondhatja, hogy a múlt heti támadás estéjén több egybehangzó beszámoló szerint a szíriai rezsim helikopterét látták Dúma városa felett, és helyi források szerint egy hordóbombával hajtották végre a vegyi támadást.

A brit miniszterelnök hangsúlyozta: a szíriai ellenzéki erőknek nincsenek helikopterei, és hordóbombákat sem használ.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×