eur:
393.75
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szerelme miatt drasztikus lépésre szánta el magát a japán császár unokája

Szerelme miatt drasztikus lépésre szánta el magát a japán császár unokája

Formálisan is bejelentette Mako hercegnő, a japán császár unokája, hogy jegyben jár egy vele egykorú közemberrel, egy Komuro Kei nevű ügyvédbojtárral, aki miatt lemond hercegnői címéről is.

A jegyesség hírét már májusban megneszelte a japán média, azt az uralkodóház meg is erősítette, de a formális bejelentés csak vasárnap történt meg. A 25 éves Mako hercegnő és választottja sajtótájékoztatón beszélt kapcsolatuk részleteiről és a jövőbeni tervekről.

Eszerint a szülők után a 83 éves Akihito császár is áldását adta a fiatalok egybekelésére, amelyre jövő ősszel kerülhet sor.

Előbb azonban a formális eljegyzés időpontját kell kitűzni, a hivatalos leánykérését, amelynek során az udvarló elküldi hírnökét a lány rezidenciájára, hogy az az ő nevében, számos ajándékkal alátámasztva, feleségül kérje a leendő menyasszonyt.

Szerelme miatt drasztikus lépésre szánta el magát a japán császár unokája

A tervezett eljegyzést eredetileg július elején akarták bejelenteni, de az országot sújtó pusztító árvizek miatt az eseményt elhalasztották. A pár a vasárnapi sajtótájékoztatón jelent meg először együtt a nyilvánosság előtt.

Mako hercegnő - Akisino herceg és Kiko hercegné gyermeke - elmondta, hogy öt éve randevúzik Komuro Keivel, akivel a tokiói Nemzetközi Keresztény Egyetemen találkozott, ahol művészeti tanulmányokat folytatott, és ahol mindketten diplomáztak.

A jogi végzettségű Komuro egy tokiói ügyvédi irodánál dolgozik, és a Hitocubasi Egyetemen esti tagozaton tanulja az üzleti jogot. A tenger szerelmese, síel, hegedül és főzni is tud. 2010-ben A tenger hercege titulus alatt támogatta egy tengerparti város idegenforgalmi kampányát.

  • A hercegnő azt mondta, elsőként a fiú "Napénál is sugárzóbb mosolya" ragadta meg, de aztán megszerette személyiségét is. A sajtótájékoztatón könnyű világoszöld ruhát és gyöngy nyakláncot viselő lány szerint leendő vőlegénye őszinte, határozott akaratú, keményen dolgozó ember, akinek "igen nagy szíve van".
  • A tengerészkék öltönyt viselő Komuro arról beszélt, hogy szerelme "szilárd meggyőződésű, szerető ember", aki "csendben úgy figyeli őt, mint a Hold". A férjjelölt azt mondta, hogy harmonikus családot akar felépíteni, amelyben "önmaguk lehetnek".

A fiatalok felfedték, hogy az özvegy édesanyjával és nagyapjával a Tokióhoz közeli Jokohamában élő fiú 2013 decemberében, egy vacsora utáni esti séta alkalmával kérte meg a hercegnő kezét.

A dpa német hírügynökség szerint a sajtótájékoztatón a formaságok és a száraz hivatali nyelvezet ellenére is átszűrődött, hogy a fiatalok mennyire boldogok.

  • Nők nem örökölhetik a japán trónt, és ha Mako férjhez megy, elveszti hercegnői címét, és közember válik belőle.
  • Jelenleg Mako nagybátyja, apja és fivére következik egymás után a trónutódlási sorban, ők követhetik Akihito császárt.

A 83 éves Akihito császár tavaly bejelentette, hogy vissza akar vonulni, ezért a japán törvényhozás egy különleges törvényt alkotott júniusban, hogy ezt lehetővé tegyék számára, ugyanis a trónról való lemondásra a császárságban 200 éve nem volt példa.

Akihito császárnak és Micsiko császárnénak négy unokája van, először készül házasodni egyikük. A legutóbbi japán uralkodói esküvőt 2014 októberében tartották, amikor Noriko hercegnő, Akihito unokatestvérének, a néhai Takamado hercegnek a 28 éves lánya ment férjhez.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×