eur:
389.42
usd:
363.44
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Emma Stone: "Ez volt minden idők legőrültebb Oscar-pillanata"

Bár Justin Timberlake rögtön a vasárnapi 89. Oscar-gála kezdetén megtáncoltatta a hollywoodi Dolby Színház közönségét, és a háromórás műsorban egy turistacsoport meglepetésszerű bevonulása és égből potyogó cukorkák is szerepeltek, Jimmy Kimmel a műsor házigazdája is csak széttárta a karját, mikor végül a legjobb film díjának átadásakor az összecserélt borítékok miatt káoszba fulladt a show.

A népszerű televíziós műsorvezető, Jimmy Kimmel a gála derekán egyszer csak egy turistacsoport érkezését jelentette be a közönségnek. Mint mondta, a kirándulókat úgy tájékoztatták, hogy egy Oscar-ruhákat és szmokingokat bemutató kiállításra látogatnak el. "De azt nem mondtuk meg nekik, hogy az emberek is bennük lesznek" - mondta Kimmel.

A sötét terembe kényelmes turistaruhában beballagó csoport hirtelen a sztárokkal tömött színházteremben találta magát Nicole Kidman és Keith Urban kezét rázva, akik az első széksorban foglaltak helyet a gálán Denzel Washington, Ryan Gosling és Meryl Streep társaságában.

A színházteremben zajló meglepetéstúra alatt Denzel Washington összeadott egy jegyespárt, a vőlegényt Gosling cukorkával is megkínálta, egy másik látogatónak pedig Jennifer Aniston adta oda ajándékba a napszemüvegét. A látogatás azzal zárult, hogy kifelé tartva mindenki megérinthette Mahershala Ali Oscar-díját, amelyet a legjobb férfi mellékszereplőként kapott a Holdfényben nyújtott alakításáért.

Kimmel egy sor tréfát sütött el a jelen lévő hírességek rovására, viccelődött Matt Damonnal és Mel Gibsonnal is, akinek A fegyvertelen katona című filmje két technikai kategóriában is díjazott lett.

Az estén többször is hófehér kis zsákocskákba adagolt ejtőernyős cukorkák potyogtak az égből a sztárok ölébe. Az elegáns közönség vidáman kóstolgatta a nyalánkságot.

Miközben Kimmel egész este azon volt, hogy a szórakoztató műsor idejére a szétszakadt országot kicsit összefogja, számos célzást tett Donald Trump megosztó politikájára. "Emlékezzetek a tavalyi évre, amikor úgy tűnt, hogy az Oscar rasszista? Hát ennek vége, hála neki" - mondta a műsorvezető.

A káosz azt követően szabadult el, hogy Warren Beatty és Faye Dunaway, a Bonnie és Clyde egykori sztárjai bejelentették a legjobb film kategória díjazottját. Dunaway a Kaliforniai álom címét olvasta fel, mire a film producerei és stábja elárasztotta a színpadot, és már bele is fogtak a köszönőbeszédbe a szoborral a kezükben, amikor a PricewaterhouseCoopers (PwC) szavazatszámláló, valamint nyertes borítékokért felelős képviselői, észlelve a tévedést, megpróbálták megállítani az ünneplést. Kimmel ekkor tájékoztatta a Kaliforniai álom alkotóit, hogy a Holdfény lett a győztes. A teljes kavarodásban az Oscar-gálát először vezető Kimmel tanácstalanul jelentette ki: "Tudtam, hogy el fogom szúrni. Megígérem, nem jövök vissza".

A tolongásban Damien Chazelle, a Kaliforniai álom Oscar-díjas rendezője és Barry Jenkins, a Holdfény színpadra érkező rendezője összeölelkezett.

"Még az álmaimban sem lehetet volna igaz!" - mondta a megrendült Jenkins. "A pokolba az álmokkal! Nincs szükségem rájuk, mert valóra vált" - fűzte hozzá.

Közben a Kaliforniai álom Oscar-díjas színésznője, Emma Stone a színfalak mögött álldogált kezében a győzelmét hirdető borítékkal, amelynek párja nyilván véletlenül kerülhetett a legjobb film borítékja helyett a díjátadók kezébe. Később elárulta, nagyon szereti a Holdfény című filmet. "Ez volt minden idők legőrültebb Oscar-pillanata" - foglalta össze a történteket, amiről még biztos sokáig fognak beszélni.

A díjátadó ceremónia után a PwC szóvivője közleményben kért bocsánatot az érintettektől. Mint írták, a Holdfény, a Kaliforniai álom, Faye Dunaway és Warren Beatty, valamint a gála nézőinek elnézését kérik a tévedésért. A győztesek nevét tartalmazó borítékok átadásáért felelős PwC képviselői hibáztak: más kategória (a legjobb színésznő) borítékját adták Beatty és Dunaway kezébe. Amikor a tévedést észrevették, azonnal korrigálták a hibát.

"Jelenleg vizsgáljuk, hogyan eshetett ez meg, és mélyen sajnáljuk, hogy megtörtént" - írta a cég a Twitteren hozzátéve, hogy nagyra értékelik azt az eleganciát, ahogy a jelöltek, a filmakadémia, a műsort sugárzó ABC csatorna és Jimmy Kimmel a helyzetet kezelte.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×