eur:
393.77
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A malajziai rendőrség szerint tudták, mit tesznek Kim gyilkosai

Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor féltestvére, Kim Dzsong Nam gyilkosai tudták mit tesznek, a két nőt felkészítették, hogy mérget kenjenek Kim arcára, majd kezet mossanak - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Khalid Abu Bakar, a malajziai rendőrség főfelügyelője.

A rendőrtiszt azt mondta: az indonéz és a vietnami nő kezére észak-koreaiak kenték fel a mérget, és az őrizetben lévő észak-koreai gyanúsított az, akitől a toxint kapták.

Abu Bakar azt is bejelentette, hogy az ügynek összesen hét másik észak-koreai gyanúsítottja van, négyen közülük a támadás napján elhagyták az országot, és valószínűleg visszatértek Phenjanba. Ketten viszont még biztosan Malajziában vannak. Egyikük a Kuala Lumpur-i észak-koreai nagykövetség egyik attaséja, egy másik gyanúsított pedig az észak-koreai Air Koryo légitársaságnak dolgozik Malajziában. A rendőrség ki akarja hallgatni őket.

Kim Dzsong Namot, a néhai diktátor, Kim Dzsong Il legidősebb fiát a múlt héten gyilkolták meg a Kuala Lumpur-i repülőtéren. Két nő valamilyen mérgező folyadékot kent vagy fújt az arcába. Egyikük azt vallotta, azt hitte, hogy kandi kamerás beugratásba vonták be.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×