eur:
393.01
usd:
366.59
bux:
66791.92
2024. április 26. péntek Ervin

Rejtélyes boncolási eredmény a Kim-gyilkosság ügyében!

A szakértők sem szívrohamra, sem tűszúrásra utaló nyomokat nem találtak Kim Dzsong Un észak-koreai vezető féltestvérének, Kim Dzsong Namnak a boncolásakor - mondta el a malajziai egészségügyi minisztérium egyik magas rangú tisztségviselője, Noor Hisham Abdullah újságíróknak kedden.

A tisztségviselő hozzátette, hogy a halál oka továbbra sem ismert. A szövettani mintákat laboratóriumba küldték, és várják az eredményeket.

Egyelőre továbbra is rejtély, pontosan mi okozhatta az önkéntes száműzetésben élő Kim halálát február 14-én. A férfit állítólag két nő mérgezte meg a Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtéren mindössze egy órával gépe indulása előtt, meggyilkolásával kapcsolatban négy embert - egy-egy észak-koreai, malajziai, vietnami és indonéziai állampolgárt - vettek őrizetbe.

A malajziai hatóságok által felboncolt férfi személyazonossága hivatalosan továbbra is kérdéses, mert egyetlen családtag sem jelentkezett azonosítására.

Phenjan korábban vitatta, hogy valóban Kim Dzsong Nam volt az áldozat. Az Észak-Koreát vezető Kim-dinasztia kegyvesztett tagja az elmúlt 15 évet Kínában és Délkelet-Ázsiában töltötte. A dél-koreai hírszerzés szerint Phenjan állhat Kim Dzsong Nam meggyilkolása mögött.

Továbbra sem tudni, hol tartózkodik az elhunyt észak-koreai férfi egyik fia.

Azt rebesgették, hogy Kim Han Szol hétfő éjjel Kuala Lumpurba érkezik Makaóból, de a repülőtéren rá váró újságírók végül csalódottan távoztak.

Néhány kínai nyelvű malajziai napilap kedden azt írta, hogy a férfi egy, különleges vendégeknek fenntartott repülőtéri átjárón keresztül kerülte ki a sajtót, és valóban megérkezett a maláj fővárosba, de a hatóságok ezt egyelőre nem erősítették meg.

A híreszteléseket táplálta az, hogy hajnali két óra környékén szigorú biztonsági előkészületek mellett különleges egységeket szállító autókonvoj állt meg a Kim Dzsong Nam tetemét is őrző halottasház előtt.

Egyes helyi hírforrások azonban úgy tudják, hogy erre csupán a mindenre elszánt dél-koreai riporterek miatt volt szükség, akik az éjszaka leple alatt korábban megpróbáltak bejutni az épületbe.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×