eur:
396.75
usd:
356.04
bux:
0
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Lecsukatná a Samsung-vezért a különleges ügyészség

Ismét kéri a Samsung-csoportot ténylegesen irányító alelnök, Li Dzse Jong letartóztatását a dél-koreai különleges ügyészség az államfővel kapcsolatos korrupciós eljárás keretében.

Az ügyészség - keddi közleménye szerint - ezenkívül kéri a Samsung Electronics elnökének, Pak Szang Dzsinnek a letartóztatását is. Li Dzse Jongot - aki egyúttal a csoport elektronikai tagvállalatának alelnöke - hétfőn 15 órán keresztül hallgatta ki az ügyészség.

Az újabb letartóztatási kérelem hírére reagálva a Samsung vállalat kedden ismételten közölte, hogy sohasem fizetett vesztegetési pénzt Dél-Korea elnökének, vagy kért tőle jogtalan előnyöket.

A vádhatóság már csaknem egy hónappal ezelőtt is kérte Li Dzse Jong letartóztatását vesztegetés, sikkasztás és hamis tanúzás gyanújával. A bíróság pár nappal később elutasította ezt, mert a nyomozás akkori szakaszában nem tartotta szükségesnek, illetve megalapozottnak a letartóztatást.

A keddi közlemény nem tartalmazza pontosan a vádakat, amelyek alapján kérik a két cégvezető letartóztatását, de annyit közölnek, hogy a Li Dzse Jong ellen kiadott letartóztatási parancsban ezúttal szerepelnek olyan vádak is, amelyeket az egy hónappal ezelőtti parancs nem tartalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 08:38
×
×
×
×