eur:
394.88
usd:
371.39
bux:
65655.92
2024. április 16. kedd Csongor

Zöld utat kapott a román korrupcióellenes népszavazás

A kétkamarás román parlament hétfői együttes ülésén kedvezően véleményezte Klaus Iohannis államfő kezdeményezését, aki a korrupcióellenes harc folytatásáról és a köztisztviselők feddhetetlenségi követelményéről akar kiírni népszavazást.

A parlament egyhangúan fogadta el erről szóló határozatát, jóllehet a szociálliberális parlamenti többség korábbi nyilatkozataiban bírálta a jobboldali elnököt, amiért egy "magától értetődő" kérdésben veri húszmillió eurós költségbe az országot, szerintük csak azért, hogy megcsappant népszerűségét javítsa.

Iohannis azt követően jelentette be népszavazási kezdeményezését, hogy Romániában demonstrációk kezdődtek a kormány közkegyelmi és a büntetőjog módosítását célzó tervezete ellen, amelyet a tüntetők a korrupt politikusoknak szánt mentőövként értékeltek.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×