eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Újabb országból szűnhet meg a migráció

Az EU már bebizonyította, hogy képes lezárni migrációs útvonalat, és most ismét sikert érhet el - mondta Donald Tusk.

Ideje lezárni a Líbiából kiinduló és az olasz partokhoz vezető illegális migrációs útvonalat, ez a célunk elérhető közelségbe került - jelentette ki Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, miután megbeszélést folytatott Fájez esz-Szarrádzs líbiai kormányfővel csütörtökön.

Az EU már bebizonyította, hogy képes lezárni migrációs útvonalat, mondta Tusk, utalva ezzel a Törökországgal kötött migrációs egyezményre, és arra, hogy nyugat-balkáni országok az unióval együttműködve mind lezárták határaikat a migránsok előtt.

Az Európai Unió kiáll az észak-afrikai országban uralkodó helyzet teljes körű politikai rendezése mellett, valamint támogatásáról biztosította a líbiai egységkormányt. Tusk reményét fejezte ki, hogy a humanitárius és biztonsági helyzet rendeződik Líbiában.

Ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy az unió állam- és kormányfői pénteken, nem hivatalos máltai EU-csúcstalálkozójukon megerősítik együttműködésüket Líbiával, amely az ország stabilitásának megteremtése által hozzájárul az Európára is nyomást gyakorló migrációs hullám csökkentéséhez.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×