eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
„Halálra fagyunk” - továbbra is keresik a túlélőket a lavina után

„Halálra fagyunk” - továbbra is keresik a túlélőket a lavina után

Három holttestet emeltek ki egyelőre a lavina által betemetett közép-olaszországi szállodából, és mintegy harminc embert továbbra is keresnek.

Továbbra is zajlik a mentés az olaszországi lavinakatasztrófa helyszínén. Az abruzzói Rigopiano hegyi szállóban több mint húsz turista és a személyzet hét tagja tartózkodott, amikor a hegyekből lezúdult hótenger betemette. Az épület egyik része leomlott, másik részét többméteres hó fedi be.

„Nem tudunk túl sokat tenni. A szerkezet összeomlott. Sokkal inkább hasonlít egy rakás törmelékhez, mint egy szállodához. Majdnem teljesen elpusztult az épület. Kiérkeztünk, kiabáltunk, de nem hallottunk hangokat, válaszokat. Ásunk, és embereket keresünk” - mondta Antonio Crocetta, a mentőcsapat vezetője.

Hozzátette, hogy sok halott van, de pontos számot nem közölt. Egyelőre három holttestet emeltek ki, és két túlélőt találtak, akiket kórházba is szállítottak. Egyikük felesége és két gyermeke az épületben ragadt, és azért maradt életben, mert kiszaladt a hotel előtt parkoló autóhoz, hogy kivegyen valamit.

„Segítsenek, halálra fagyunk” - írták a szállodában ragadtak a mentőcsapatoknak az olasz média beszámolója szerint.

Olaszország középső részét - Lazio, Marche és Abruzzo régiók határán - szerda délelőtt rázta meg három közepes erejű földrengés. Ezt követően Pescara közelében lavina zúdult egy kis szállodára.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) nem tud arról, hogy lenne magyar áldozata a szerdai közép-olaszországi földrengéseknek és lavinának.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×