eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke

Sokkoló hírt közölt a svéd kémelhárítás

Százezerszer ért támadás svédországi célpontokat 2016-ban az interneten keresztül külföldi kémek részéről - árulta el egy interjúban a svéd kémelhárítás (FRA).

Az FRA szóvivője az SVT svéd közszolgálati televíziónak arról beszélt, hogy tavaly robbanásszerűen nőtt a Svédországot érő hackertámadások száma, jelenleg havonta már mintegy 10 ezret regisztrálnak.

A támadások célja többnyire az, hogy a hackerek hozzáférjenek bizalmas információkhoz vagy a svéd számítógépeket a saját szolgálatukba állítva további támadásokat hajtsanak végre.

A FRA szóvivője úgy vélte, hogy a támadások mögött hatalmas erőforrásokkal rendelkező szervezetek állnak, és nagyon nehéz ellenük védekezni.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×