eur:
392.63
usd:
366.24
bux:
66788.51
2024. április 26. péntek Ervin

Korábban szabadulhat a volt államfő

Öt év letöltése után kiengedik a börtönből Móse Kacav volt izraeli államfőt, akit nemi erőszak és szexuális zaklatás elkövetéséért 2011 tavaszán ítéltek hét év szabadságvesztésre - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

A kegyelmi bizottság vasárnap fogadta el a női beosztottjai molesztálásáért és többük megerőszakolásáért elítélt egykori politikus kegyelmi kérvényét. Móse Kacav azonban csak egy hét múlva térhet haza otthonába, addig várnia kell, mert még fellebbezhetnek a döntés ellen.

Szabadlábra helyezésnek feltételei is vannak: naponta részt kell vennie bibliaórákon, hetente el kell járnia egy vallásos terápiacsoportba, hetente részt kell vennie szociálpszichológiai kezeléseken, tilos rágalmaznia áldozatait, nem nyilatkozhat a médiának és más se beszélhet a nevében, valamint soha többé nem dolgozhat női beosztottakkal.

Az államügyészi hivatal ellenezte Kacav szabadon engedését, mondván, a volt államfő mindeddig nem vállalta egyértelműen a felelősséget egykori tetteiért és ezért a börtönnek egy olyan csoportjában foglalkoztak vele, ahol a bűnösségüket tagadó rabok vannak.

Kacav ügyében már harmadszor ült össze a kegyelmi bizottság. Az előző két elutasítás után ezúttal azért döntött mégis a javára, mert a hetvenkét éves Kacav bocsánatot kért mindenkitől, akit megbántott, kijelentette, hogy megérti áldozatainak érzéseit.

hsz kszk brr

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×