eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Csekély a különbség Hillary Clinton és Trump között

Nem indul bűnvádi eljárás Hillary Clinton ellen az újabban feltárt e-mailek miatt - jelentette be vasárnap James Comey, az FBI igazgatója. A keddi választás előtt mától a demokraták, valamint a republikánusok elnökjelöltje, Donald Trump is új kampányvideókkal jelentkezik.

A szövetségi nyomozó iroda vezetője az amerikai kongresszus tagjainak küldött levelében tudatta, hogy az FBI éjt nappallá téve elemezte a levélözönt, és ennek alapján arra jutott, hogy fenntartja júliusban hozott döntését, miszerint nem javasol vádemelést a demokrata párti elnökjelölt ellen. A vizsgálat szerint a levelezés nem szolgál alappal arra, hogy eljárás induljon.

Clinton kampánystábja üdvözölte a döntést, azonban a republikánusok elnökjelöltje továbbra is napirenden tartja a témát.

„Hillary Clinton bűnös, ezt ő is tudja, az FBI is tudja, és az emberek is tudják. Az amerikai nép pedig a szavazóurnákban fog igazságot szolgáltatni november 8-án” – fogalmazott Minnesotában Donald Trump.

Az elnökjelölt mindezek mellett új munkahelyeket ígért, és vetélytársát, valamint férje, Bill Clinton korábbi elnökségét azzal vádolta, hogy elősegítették a munkahelyek kiszervezését külföldre, elsősorban Kínába és Mexikóba.

Hillary Clinton vasárnap reggel a pennsylvaniai Philadelphiában egy afroamerikaiak látogatta templomban járt. Ugyanis egyre fontosabbak a feketék szavazatai. Míg tizenhat évvel ezelőtt 12,9 milliónyian, 2004-ben 14 millióan, 2008-ban 16 millióan, 2012-ben pedig 17,8 millió afroamerikai szavazott. A demokraták elnökjelöltje aztán délután az ohiói Clevelandben kampányolt.

"Tudom, hogy ezen a mostani választáson sok elkeseredettség, sőt düh is felszínre tört. Látom, hallom, jómagam is alanya vagyok ennek. Csak hát a düh nem terv a jövőre. Dühből nem születnek új munkahelyek, új kezdeményezések, és nem tudunk megteremteni egy erős középosztályt” - fogalmazott Hillary Clinton.

A RealClearPolitics által közölt felmérések többsége szerint Hillary Clinton 46,6 százalékon, míg Donald Trump 44,8 százalékon áll. Tehát elvileg hibahatáron belül van az eltérés a demokraták elnökjelöltjének javára.

A Broadway-színházak több mint fele, a Metropolitan Opera és a Carnegie Hall is zárva lesz kedden New Yorkban, az amerikai elnökválasztás napján. A zenei produkciók és színházi előadások szüneteltetésével a választások napján a kulturális intézmények a szavazókat kívánják arra ösztönözni, hogy inkább a voksolással foglalkozzanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×