eur:
388.83
usd:
362
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Putyin még nem gondol a nyugdíjra

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy nem kíván még nyugdíjba menni.

"A tisztelt moderátor azt kívánta nekem, hogy biztonságban mehessek nyugdíjba, amit én is kívánok magamnak, ha eljön az ideje" - jelentette ki a 64 éves államfő a Valdaj nemzetközi vitaklub tanácskozásán.

"Ez nagyon helyes, ezt meg kell tenni, de még nem vagyok nyugdíjas, egy nagyhatalom aktív vezetője vagyok, és visszafogottnak kell lennem, olyannak aki a megnyilvánulásaiban nem mutat ki túlzott agresszivitást" - mondta.

Az orosz elnök szavai szerint az agresszivitás nem az ő stílusa. Ugyanakkor úgy vélekedett, hogy a közönsége előtt rendkívül őszintének kell lennie, egyébként nem lenne érdekes a vita.

 Tagadta, hogy Moszkva beavatkozna az amerikai elnökválasztási küzdelembe.

"A mítoszi, kitalált problémák köz tartozik az a hisztéria - másképp nem tudom mondani - , amelyet akörül keltettek, hogy Oroszország hatást gyakorol a jelenlegi amerikai elnökválasztás menetére" - mondta Putyin. Az orosz vezető szerint a választások Nyugaton megszűnnek a változás eszközeinek lenni, botrányokká és kompromittáló küzdelemmé süllyednek le, a jelöltek programjai pedig egy kaptafára készülnek.

Arról is beszélt, hogy Washingtonban megakadályozták azokat a próbálkozásokat, hogy meg lehessen állapodni Barack Obama amerikai elnökkel a szíriai vérontás megállításáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×