eur:
393.3
usd:
367.95
bux:
66092.82
2024. április 24. szerda György
Lebukott a nagykereskedő, eladta a gyümölcsöket a NAV

Lebukott a nagykereskedő, eladta a gyümölcsöket a NAV

251 milliós adóhiányt tárt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy zöldség-gyümölcs nagykereskedőnél, akinél a be nem fizetett köztartozás biztosítására 45 tonna gyümölcsöt foglaltak le. Az árut azonnal értékesítették 6 millió forintért.

A NAV a Budapesti Nagybani Piacon vizsgált egy nagykereskedőt, amely főként külföldről importált zöldség és gyümölcs szállítmányok értékesítésével foglakozik.

A gazdasági társaság nevében havonta többször érkezett bejelentés az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerbe (EKÁER) több százmillió forint összértékben, azonban a gazdálkodó az áfa bevallásában sem értékesítési adatokat, sem Közösségen belüli beszerzéseket nem tüntetett fel.

Lebukott a nagykereskedő, eladta a gyümölcsöket a NAV

Az alaposabb vizsgálat kiderítette, hogy a társaság egy olyan számlázási láncolat tagja, amely az uniós beszerzés és belföldi forgalomba hozatal kapcsán keletkező áfafizetési-kötelezettség tudatos és szervezett elkerülésére hoztak létre.

Az adóhatóság az ügyben 251 millió forintig ideiglenes pénzkövetelés biztosítást rendelt el.

A NAV végrehajtói a nagykereskedő telephelyén lefoglaltak 45 tonna gyümölcsöt, hogy az abból származó bevétel fedezhesse a jelentős adótartozás egy részét. Az árukészletet – tekintettel annak romlandó jellegére – azonnal értékesítették, így 6 millió forintot sikerült bevételezni a központi költségvetésbe. ​

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Egyre nagyobb figyelmet kap az unióban a zöld átállás megvalósítása, amihez különböző támogatási keretösszegek állnak rendelkezésre. A legnagyobb prioritás most ezen a téren az EU-ban a tiszta energia kérdése. Az ebbe történő befektetés segít megvalósítani a célokat. Az Európai Bizottság több fronton küzd a zöld átállás megvalósulásáért, ehhez 93 milliárd euró áll rendelkezésre, amivel ez most a legnagyobb ilyen projekt a világon - hangzott el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján, ahol Petri Bernadett, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója többek között az EU-s pályázati lehetőségekről beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 09:50
×
×
×
×