eur:
393.13
usd:
367.36
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Migráció - Milliók mozognak Afrikában, egyre többen indulnak Európa felé

Milliós nagyságrendű tömegek mozognak Afrikában, egyre többen indulnak útnak Európa felé, s Szerbiában is már több mint hétezer migráns van - emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György hozzátette: új útvonalakon is próbálkoznak, például a török-bolgár határon, ezért az EU-tagországok fenntartják a tömeges migráció miatt hozott intézkedéseiket.

A főtanácsadó az uniós belügyminiszterek találkozójáról elmondta: azt remélték, hogy a tények - mint Európa belső biztonságának romlása, a fenyegetettség növekedése, az egyre több bűn- és terrorcselekmény, illetve a megakadályozott cselekmények - rávilágítanak arra, hogy a schengeni térség ellenőrzését vissza kell állítani. Emellett azt is remélték, hogy az Európai Bizottság leveszi a napirendről a kötelező kvóták kérdését, de ez nem történt meg, annak ellenére, hogy növekedett azon országok száma, amelyek a kötelező kvótarendszert nem tartják jó ötletnek: a visegrádi négyek mellett például Ausztria sem - tette hozzá. Egyre többen vélik úgy, hogy a felső korlát nélküli tömeges befogadás, a könnyített családegyesítések veszélyt jelentenek Európa biztonságára - jegyezte meg Bakondi György.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×