eur:
392.63
usd:
366.46
bux:
66796.85
2024. április 26. péntek Ervin

Feledy: nem lehet Trumpot megfúrni

Az amerikai elnökjelöltek második vitájában a személyeskedés dominált, az elmúlt hetek trendjei ugyanakkor egyértelműen Hillary Clintonnak kedveznek – mondta Feledy Botond külpolitikai elemző az InfoRádiónak adott interjúban.

A szakértő szerint a kampány utolsó egy hónapját úgy kezdték meg a jelöltek, hogy egyik botrány szorítja háttérbe a másikat.

„Folyamatosan alakul és változik a jelöltek támogatottsága. A botrányok és a viták során többet ártott magának Trump, mint amennyit veszített Clinton. A különféle ügyek végiggyűrűznek a kampányon, olyan botrányzivatar van, hogy mindet teljes mélységében fel sem tudja dolgozni a sajtó” - összegzett.

Úgy látja, hogy Trump 2005-ből származó szexista megjegyzései elnyomják Clinton email-botrányát, még ha megjelentek a republikánus jelöltről súlyosabb hibára, defektusra utaló beszámolók is az elmúlt hetekben.

„A 11 évvel ezelőtti megjegyzések sem az erkölcsiségét erősítették, de az is káros volt, amikor kiderült, hogy az alvállalkozóival miként bánt” - jegyezte meg Feledy Botond, aki a párton belül további helyezkedésekre számít.

Hozzátette, hogy Trump mögül szinte már nem lehet kihátrálni.

„Gyakorlatilag csak maga Trump léphet vissza, mondhat le, illetve halhat meg. Már kinyomtatták a szavazólapok egy részét, így 8-10 államban csak rá lehet már szavazni. Az elektorokkal való variálás bonyolultabb, de összességében inkább csak elméleti forgatókönyveket lehetne sorolni, Trump megfúrására nincs érdemi esély” - fejtette ki az elemző.

Feledy Botond arról is beszélt, hogy Clinton egészségi állapotának kérdése már nem érintette súlyosan a szavahihetőségét, hiszen az már email-botrányban megkérdőjeleződött.

A beszélgetést teljes terjedelmében meghallgathatják kedden este hat órától az InfoRádió Aréna című műsorában.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×