INFORÁDIÓ
2021. február 26. péntek
Edina

feledy botond

2020.12.09. 15:01

Elemző a vétóügyi sajtóhírekről: most már az északiakon állhat vagy borulhat a megegyezés

A lengyel miniszterelnök-helyettesre hivatkozva a Bloomberg hírügynökség arról ír, hogy Magyarország és Lengyelország kompromisszumot kötött az uniós büdzsé vétójának visszavonásáról. Lengyel sajtóértesülések az elfogadott javaslat lényege az, hogy a jogállami a mechanizmust elfogadják, de alkalmazását befagyasztják az uniós bíróság döntéséig. Feledy Botond külpolitikai elemző szerint a kérdés az, hogy a kritikus északi tagállamok elfogadják-e ezt a megoldást.
2020.11.30. 11:00

Szakértő: nem minden szektorban rózsás a helyzet Kínában

A kínai statisztikai hivatal közlése szerint kilencéves csúcsra gyorsult a kínai ipari vállalatok nyereségének növekedése októberben, és a pandémia okozta visszaesés után töretlen az országban a gazdaság helyreállása. A külpolitikai szakértő óvatosságra int a gazdasági adatok hitelességének kezelésében.
2020.11.17. 16:38

Többféle forgatókönyv jöhet a magyar és lengyel vétó után

Komoly válságban van az unió, példátlan a magyar és lengyel vétó az EU-s költségvetés történetében – mondta az InfoRádiónak Feledy Botond külpolitikai elemző. Szerinte várhatóan csúszik majd a büdzsé, valamint a helyreállítási alap elindulása.
2020.11.03. 18:01

Feledy Botond: az első győzelmi jelentés még érvénytelen lesz, bárkié is

Amerikában kedden tartják az elnökválasztást, több mint 95 millióan azonban már éltek az előzetes szavazás lehetőségével, ez több mint 70 százaléka a 2016-os részvételnek. Feledy Botond szerint nem csak emiatt lesz rendhagyó az idei voksolás, a korábbiakkal ellentétben ma végeredmény sem várható.
2020.11.02. 19:54

Amerikai elnökválasztás: vissza lehet sírni 2016-ot

Az Egyesült Államokban rekordszámú, eddig több mint 90 millió amerikai adta le levélben a voksát az elnökválasztás hivatalos napja, november 3-a előtt. A jelöltek esélyeiről és a kampánytémákról Feledy Botond külpolitikai elemzőt kérdeztük.
2020.07.06. 18:23

Feledy Botond: az egyik leginkább elcsalt választás lehet az orosz népszavazás

Súlyos választási csalások történhettek az új orosz alkotmányról kiírt népszavazáson – mondta az InfoRádiónak Feledy Botond. A külpolitikai elemző szerint éppen ezért hosszabb távon legitimációs problémái lehetnek a július 4-én hatályba lépett alaptörvénnyel a jelenlegi moszkvai vezetésnek.
2020.05.04. 20:19

Feledy Botond: jó inkubátor lehet a válság Európának

A külpolitikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott, beindult egy védekezési reflex, amire szükség is volt, mivel amerikai és kínai termékeknek kiszolgáltatva tartja magát életben az öreg kontinens.
2020.03.19. 15:54

Feledy Botond: a járvány fontos mentális gátat is eltörölt

Az Európai Unió termelési kapacitásait át kell alakítani a jövőben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Feledy Botond külpolitikai elemző. A szakértő arról is beszélt, hogy a kialakult helyzet sok mindent meg fog változtatni az életünkben.
2020.01.20. 18:08

Feledy Botond: ha az európai polgároknak szerencséjük van, operatív változás lesz

A kohéziós és agrárpolitikai források mértékének reálértéken tartása, azaz az unió új keretköltségvetése az egyik legégetőbb brüsszeli kérdés Magyarország számára – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Feledy Botond. A külpolitikai elemző szerint szemléletváltás jöhet az Európai Bizottságnál, ami segítheti Ursula von der Leyen kezdeményezéseinek sikerét, illetve az Európai Parlament és Bizottság együttműködését. 
2019.10.22. 11:57

Feledy Botond: kellemetlen lehet Magyarországnak az új EU-költségvetés

Több területen is a vesztese lehet Magyarország az új uniós költségvetésnek - vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában Feledy Botond külpolitikai elemző, aki szerint a brexit is egyrészt negatívan fogja érinteni Magyarországot, másrészt megágyaz a skót függetlenedésnek Nagy-Britanniától, nem beszélve az északírekről és a walesiekről.
2019.10.08. 08:58

Elképzelhetetlen jogbizonytalanságot hozhat Boris Johonson vélt terve

Egy hetet adott a brit miniszterelnöknek a brexitvita megoldására az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő finn miniszterelnök. Az új londoni javaslatokról eddig visszafogottan nyilatkoztak az európai vezetők. Feledy Botond külpolitikai elemző szerint elképzelhető, hogy Boris Johnson csak taktikázik javaslatai benyújtásával, és az is felmerülhet, hogy az EU-nak választania kell egy brit törvény és a kormány szava között.
2019.07.24. 16:20

Feledy Botond: fél év múlva derül ki, hogy új irányvonal jön-e az EU-ban

Nincs döntő jelentősége, mekkora többséggel választották meg az Európai Bizottság elnökévé Ursula von der Leyent - fogalmazott az InfoRádió Aréna című műsorában Feledy Botond külpolitikai elemző, aki szerint az viszont üzenetértékű, hogy a német politikus megválik a nagy hatalmú és befolyásos, szintén német EB-főtitkártól.
2019.07.23. 17:45

Feledy Botond: száz napot a brexitnek szentel Boris Johnson

A brexit végrehajtásán kívül szerény programpontokkal állt elő Boris Johnson - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Feledy Botond. A külpolitikai elemző szerint a külső hasonlóságokon és a kommunikáción kívül az új brit kormányfő más politikai karakter, mint Donald Trump amerikai elnök.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018