INFORÁDIÓ
2023. március 31. péntek
Árpád

feledy botond

2023.01.04. 06:00

Lecsap-e Magyarországra a svéd soros EU-elnökség?

Svédország az unió soros elnökeként várhatóan szigorú lesz Magyarországgal, a svéd NATO-csatlakozás késlekedő magyar ratifikációját azonban valószínűleg nem használják fel fel ellenünk - mondta az InfoRádió által megkérdezett külpolitikai elemző, Feledy Botond. A Katar-gate-ről is beszélt.
2022.08.03. 20:40

Feledy Botond: veszélybe került az oroszok elleni szankciók betartatása

Nagy port vert fel Kínában Nancy Pelosi amerikai házelnök tajvani látogatása. Peking válaszul nagyszabású hadgyakorlatot hirdetett, ami gyakorlatilag blokád alá helyezi szigetet. Emellett Kína megengedőbb lehet az oroszországi szankciók kapcsán is, akár nagyobb volumenű kereskedelembe is kezdhet Moszkvával – hívta fel a figyelmet Feledy Botond külpolitikai elemző.
2022.06.27. 15:52

Feledy Botond: Európa most fizeti meg a liberális álom árát

Nem lesz azonnali politikai változás azt követően, hogy múlt héten az Európai Unió állam és kormányfői tagjelölti státuszt adtak Ukrajnának és Moldovának – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a külpolitikai elemző.
2022.05.24. 13:17

Feledy Botond: ez súlyos izolációs pillanat lenne Magyarországnak

Jogi szempontból létezik uniós mechanizmus a Magyarország nélküli olajembargóra – kommentálta Feledy Botond külpolitikai elemző Robert Habeck német alkancellár kijelentését, miszerint az EU-nak hazánk nélkül kellene bevezetnie a szankciót.
2022.05.03. 12:47

Feledy Botond: Magyarország könnyen egyedül maradhat

Komoly gondot okozhat a magyar költségvetés számára, hogy az Oroszország elleni szankciók mellé az uniós jogállamisági eljárás miatti támogatások folyósítása is lelassul. A külpolitikai szakértő szerint Magyarországnak Németország álláspontja jelenti az utolsó mentsvárat ahhoz, hogy ne maradjon egyedül.
2022.03.28. 19:00

Feledy Botond: a háború nem csak a védelempolitikát rendezi át az unióban

Ha egy háború ehhez nem elég, akkor elég lehet-e bármi más a közös európai haderő létrehozásához? – tette fel a kérdést Feledy Botond az InfoRádió Aréna című műsorában. A külpolitikai elemző beszélt a globális újrarendeződés esélyeiről, az új uniós stratégiai iránytűről, a kölcsönös gázfüggőségről és a háború hatásairól a francia elnökválasztásra és az amerikai félidős voksolásra.
2022.01.14. 16:52

Feledy Botond: izgalmas év vár az Európai Unióra

Kiélezett mérkőzés zajlik az Európai Parlamentben, amíg az nincs lefutva, minden nap hozhat meglepetést – mondta a külpolitikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a francia elnökválasztás esélyeiről is.
2021.12.06. 20:42

Szakértő: kulcsszerep juthat Orbán Viktornak a konfliktusok legyűrésében

Nem jött létre megállapodás Varsóban a Fidesz és tizenkét más jobboldali párt között a jövőbeni együttműködésről. Feledy Botond külpolitikai elemző az InfoRádiónak azt mondta: amennyiben az európai parlamenti helyek januári újraosztása előtt nem alakul meg egy új mozgalom vagy csoportosulás, akkor egy időre lekerülhet ez a téma a napirendről. A Nézőpont Intézet elemzője szerint kezdetét vette az érdemi közös politikai munka, a frakcióalapítás szempontjából pedig az a fontos, hogy a 2024-es EP-választáson már szervezetten tudjon ez a politikai erő megjelenni.
2021.10.19. 11:38

Jogállamisági eljárás: „jogászkodós helyzetben vagyunk”

Tovább folyik a jogászkodás – ezt mondta a külpolitikai elemző az Európai Bizottság illetékes biztosának ismételt felvetésére, miszerint aktiválnák a jogállamisági mechanizmust. A folyamat részeként akár pár hónapon belül felfüggeszthetnék az uniós pénzek kifizetését az érintett országoknak.
2021.05.10. 14:35

Feledy Botond: messze nem a vakcinakapacitás a fő kérdés az EU-ban

Az oltások, az oltóanyaggyártás felgyorsítása, a vakcinák exportjának engedélyezése és az oltóanyagok méltányos szétosztása jelenthet gyors kiutat a koronavírus okozta világjárványból az Európai Bizottság elnöke szerint. Az InfoRádió Reggelinfó című műsorában a hétvégi uniós csúcsról Feledy Botond külpolitikai elemzőt kérdezték.
2021.04.07. 09:55

Magyar–lengyel–olasz összefogás: az év vége fontos vízválasztó lehet

Egyelőre nehéz megmondani, mikorra ölthet formát a magyar–lengyel–olasz összefogás az Európai Unióban. Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki és Matteo Salvini csütörtöki találkozója kapcsán az InfoRádió Erdélyi Rezső Krisztiánt, a Nézőpont Intézet elemzőjét, valamint Feledy Botond külpolitikai szakértőt kérdezte.
2021.03.05. 06:00

Feledy Botond: akár néppárti tagként is beléphet más frakcióba a Fidesz

A független munkától a többszöri frakcióváltáson át a frakcióalapításig számos forgatókönyvet felvázolt a külpolitikai szakértő, aki szerint teljesen kizárt, hogy a néppárti frakcióból való kilépése után megmaradna a Fidesz eddigi politikai befolyása. Feledy Botond arról is beszélt, hogy a 12 fideszes európai parlamenti képviselő jelenlegi pozícióit, bizottsági helyeit várhatóan újraosztják majd a Néppárton belül.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018