eur:
388.67
usd:
360.52
bux:
68566.29
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

ENSZ: a fejlődő világban minden ötödik gyerek mélyszegénységben él

A fejlődő világban minden ötödik gyerek mélyszegénységben él - derült ki egy, a Világbank és az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) által készített jelentésből.

 A Vessünk véget a mélyszegénységnek: gyerekek a középpontban, New Yorkban helyi idő szerint hétfőn közzétett tanulmányból kiderül, hogy 2013-ban a fejlődő világban a gyerekek 19,5 százaléka olyan háztartásban élt, ahol egy napra átlagban 1,9 amerikai dollár (520 forint) vagy annál kevesebb jutott.

A világban csaknem 385 millió gyerek él mélyszegénységben - hangsúlyozták a jelentésben.

Anthony Lake, az UNICEF igazgatója szerint a gyerekekre nemcsak az hat, hogy mélyszegénységben élnek, de a szegénység hatása is őket érinti a legsúlyosabban. Ezt az állapotot ők szenvedik meg leginkább, főképpen a legfiatalabbak, mert a megvonások miatt elmarad testük és agyuk fejlődése - magyarázta Lake.

A dokumentum szerint Afrika szubszaharai térségében a gyerekek valamivel több mint 50 százaléka él mélyszegénységben. Utána Dél-Ázsia következik, ahol a gyerekek 36 százalékának jut ilyen sanyarú sors.

Az UNICEF és a Világbank a probléma megoldására szólította fel a világ kormányait, arra, hogy a szegénységgel foglalkozó programjaikban összpontosítsanak a gyerekekre, olyan terveket helyezzenek előtérbe, amelyek a legszegényebb gyerekeket segítik.

A gyerekek mélyszegénységével kapcsolatos becslések azokon az adatokon alapszanak, amelyek a fejlődő világ lakosságának 83 százalékát képviselő 89 országra vonatkoznak.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú szint alatt a forint

Kulcsfontosságú szint alatt a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre erősödésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest a reggeli enyhe gyengülés után. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 16:25
×
×
×
×