eur:
389.37
usd:
364
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Marad a rendkívüli állapot Törökországban

Törökország kormánya hétfőn úgy döntött, hogy 90 nappal meghosszabbítja a rendkívüli állapot érvényességét, amelyet július 20-án, a kudarcot vallott katonai államcsínykísérlet után öt nappal vezetett be.

A hosszabbítást Numan Kurtulmus miniszterelnök jelentette be sajtótájékoztatón a török kormány délelőtti ülését követően. Mint mondta, október 19-től kezdődően lép érvénybe a hosszabbítás, rögvest ahogy lejár a jelenleg érvényben lévő határideje.

A rendkívüli állapot felhatalmazza a török kormányt egyebek közt arra, hogy sújtson le azokra, akiket a puccs megszervezésével gyanúsít, így az Egyesült Államokban önkéntes száműzetésben élő Fethullah Gülen hitszónok mozgalmának embereire.

Ankara állítása szerint Gülen volt az államcsínykísérlet szellemi atyja, a hitszónok viszont váltig tagadja, hogy bármi köze lett volna a puccshoz.

A török hatóságok eddig mintegy 32 ezer embert tartóztattak le az államcsínnyel kapcsolatban, és tízezreket menesztettek, vagy függesztettek fel állásukból egyebek közt a rendőrség, a katonaság soraiból, az igazságszolgáltatás és az oktatás területéről.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×