eur:
389.44
usd:
361.52
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Készültségbe helyezték a rendőrséget Görögországban

Görögország készültségbe helyezte rendőrségét a pénteki törökországi puccskísérlet miatt a Törökországgal közös határon - jelentette az athéni köztelevízió szombatra virradóra Nikosz Toszkasz polgári védelemért felelős miniszterre hivatkozva.

A rendfenntartó erőket elsősorban a szárazföldi határvonalon, az égei-tengeri szigeteken és a repülőtereken helyezték készültségbe, miközben Athénban összeültek a görög biztonsági szervek főbb vezetői. Arról tanácskoznak, hogy a szomszédos országban kialakult rendkívüli helyzet tükrében milyen intézkedéseket hozzanak görög területen.

Az EFE spanyol hírügynökség tudósítása szerint a görög kormány "figyelmesen és higgadtan" figyeli a törökországi eseményeket. Közös asztalhoz ültek a görög hadsereg különböző haderőnemeinek parancsnokai Panosz Kammenosz védelmi miniszterrel. A helyi sajtó szerint a védelmi minisztérium a török hadsereg fokozottabb mozgását észlelte a török-görög határon.

A görög vezérkari főnök a haderőnemek parancsnokaival folytatott konzultációinak eredményeiről folyamatosan tájékoztatja Alekszisz Ciprasz miniszterelnököt és Kiriakosz Micotakiszt, az ellenzéki Új Demokrácia vezetőjét. Nikosz Kociasz külügyminiszter a törökországi eseményekre való tekintettel sürgősen hazaindult Ulánbátorból, ahol az eurázsiai csúcstalálkozón (ASEM) vett részt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×