eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az Iszlám Állam vállalta a nizzai terrortámadás elkövetését

Az Iszlám Állam vállalta a csütörtöki nizzai terrortámadás elkövetését - közölte szombaton a dzsihadista szervezethez köthető Amaq hírügynökség.

"Az az ember, aki a nizzai gázolásos műveletet végrehajtotta, az Iszlám Állam egyik katonája volt" - jelentette a hírügynökség.

"Ő hajtotta végre a műveletet, válaszul a felhívásokra, hogy célba kell venni azoknak az országoknak az állampolgárait, amelyek részei az Iszlám Állam ellen harcoló koalíciónak" - olvasható a közleményben.

Újabb négy embert vettek őrizetbe

Újabb négy embert vettek őrizetbe Franciaországban a csütörtöki nizzai terrortámadás tunéziai merénylőjének környezetéből - jelentette az AFP szombaton bírósági forrásra hivatkozva.

A férfi volt feleségét pénteken vették őrizetbe, és még szombaton is őrizetben volt. Igazságügyi források nem közölték az őrizetbe vett négy férfi nevét, akik közül egyet pénteken, a többieket szombaton vették őrizetbe és hallgatták ki. A hatóságok továbbra is vizsgálják, hogy a tömegbe gázoló kamion sofőrje egyedül cselekedett, vagy voltak segítői, s hogy kapcsolatban állt-e szélsőséges iszlamistákkal.

Az őrizetbe vételek Nizza két különböző helyszínén történtek.

A Reuters tudósítója szerint mintegy negyven kommandós ütött rajta egy lakáson Nizzában, a központi pályaudvartól északra, ahol az egyik férfit elfogták.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×