eur:
389.96
usd:
362.97
bux:
68070.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megfenyegették az amerikai demokraták elnökjelölő konvenciójának helyszínét

Megfenyegették levélben a philadelphiai Afrikai-Amerikai Múzeumot, amelynek közelében lesz a demokraták elnökjelölő konvenciója az amerikai elnökválasztásra. A levelet pénteki sajtójelentések szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálja.

A rendőrség tájékoztatása szerint a levél névtelen, és támadással fenyegetődzik a június 25-én kezdődő demokrata konvenció idején. A múzeum egyébként közel esik a város történelmi központjához, a Függetlenség Csarnokához, ahol annak idején az alapító atyák aláírták az amerikai alkotmányt. A közelben van a demokrata konvenció színhelye is.

A rendőrség nem kívánta nyilvánosságra hozni a levélben foglaltakat, s arra sem kívánt kitérni, hogy mennyire vehető komolyan a fenyegetés. Azt azonban közölte, hogy az FBI-jal együtt megindította a nyomozást.

A múzeum egyébként éppen a konvenció előtt tart nagyszabású ünnepséget, amelyen alapításának negyvenedik évfordulójára emlékeznek. A múzeum honlapja szerint ez volt az első afroamerikai múzeum, amely nagyobb amerikai városban épült.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×