eur:
394.18
usd:
369.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Húsz belga halottja is lehet a nizzai merényletnek

Húsz belga halottja és sebesültje is lehet a nizzai terrortámadásnak - közölte pénteken az RTBF belga közszolgálati televízió.

A tévé a belga külügyre hivatkozva arról számolt be, hogy húsz, a dél-franciaországi városban tartózkodó belga állampolgár csütörtök este óta nem lép kapcsolatba országa hatóságaival.

Didier Reynders belga külügyminiszter, aki jelenleg a mongol fővárosban, Ulánbátorban részt vesz az Ázsia-Európa csúcstalálkozón (ASEM), közleményében azonban tudatta: egyelőre nincs hitelt érdemlő értesülésük a nizzai terrormerénylet belga áldozatairól. Nizzai és Marseille-i konzulátusuk ellenőrzik az ezzel kapcsolatos adatokat.

Az ABC amerikai hírtelevízió értesülései szerint két amerikai - apja és fia - vesztette életét a terrortámadásban, illetve egy ukrán és egy orosz állampolgár haláláról tájékoztatott a kijevi és a moszkvai külügyminisztérium.

A magyar külügyminisztérium péntekre virradó éjszaka közölte, hogy magyar halálos áldozatról nem tud, de értesülései szerint a sérültek között van egy magyar nő is.

A Nice-Matin című nizzai lap Twitter oldalán arról számolt be, hogy legalább 54 gyereket szállítottak kórházba a terrortámadást követően.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×