eur:
396.56
usd:
371.01
bux:
0
2024. június 28. péntek Irén, Levente

Új áttelepítési keretprogramot javasol az Európai Bizottság

Közös uniós áttelepítési keretprogramra tett javaslatot az Európai Bizottság, hogy a nemzetközi védelemre szorulóknak lehetőségük legyen rendezett és biztonságos módon eljutni Európába - jelentette be Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja szerdai brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Elmondta, hogy a javaslat a közös európai menekültügyi rendszerre irányuló bizottsági reform, valamint a migráció kezelésének javításáról szóló hosszú távú szakpolitika részét képezi, az európai migrációs stratégiában meghatározottak szerint.

Az új szabályozás elősegíti majd a bizottság által június 7-én előterjesztett partnerségi program végrehajtását is, amelynek célja az unión kívüli főbb származási és tranzitországokkal folytatandó együttműködés - mondta a biztos.

Címlapról ajánljuk

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata a szlovákiai balesetnek

A jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje a csütörtöki szlovákiai vonatbalesetnek – közölte Paczolay Máté, a külgazdasági és külügyminisztérium szóvivője. A dél-szlovákiai Érsekújvárhoz közeli vasúti átkelőnél tegnap délután autóbusszal ütközött össze egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, a balesetben a legfrissebb információk szerint hét ember meghalt, öten pedig megsebesültek – közölte a szlovák mentőszolgálat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×