eur:
393.76
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Trump elhárít minden felelősséget

Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns elhárított magától minden felelősséget a kampányrendezvényein történt erőszak miatt, és azt állította, hogy ő csupán "üzenetközvetítője" az amerikai társadalom bajainak.

A New York-i ingatlanmágnás az amerikai televíziók szokásos vasárnap délelőtti politikai vitaműsorainak mindegyikében szerepelt, és mindenütt magyarázni próbálta a kampányrendezvényein egyre gyakrabban eluralkodó erőszakot.

A Fox televízió reggeli műsorában azt állította, hogy az ő rendezvényein soha senki nem sérült meg - noha például a pénteken elnapolt chicagói kampánygyűlésén két ember is megsebesült -, szerinte csak arról van szó, hogy "rossz emberek forgolódnak és megbökik egymást".

A CNN hírtelevízió Az unió állapota című műsorában arról beszélt, hogy inkább elismerést érdemelne azért, ahogyan a rendezvényein tapasztalható feszültséget kezeli.

"A konzervatívokkal általában nem bánnak korrekten, és velem különösen nem" - panaszolta a műsorvezetőnek.

Az NBC televízió legendás, "Találkozz a sajtóval" című műsorában már úgy fogalmazott, hogy nem fogadja el az erőszak semmilyen formáját, és nem felelős a történtekért. Azt állította, hogy a feszültséget azok az emberek keltik, akik szerinte "belefáradtak" a világban betöltött amerikai vezető szerepbe, amely oda vezetett, hogy nemzetközi kereskedelmi egyezmények miatt elveszítették a munkájukat, vagy abba, hogy nem sikerült legyőzni az Iszlám Állam terrorszervezetet. Sőt, az erőszak okának tartja azt is, hogy a washingtoni kormányzat nem gondoskodik megfelelően a háborús veteránokról. "Az emberek nem úgy általában, hanem emiatt dühösek, és én csupán közvetítője vagyok a dühüknek" - fogalmazott Trump.

Az erőszakért politikai vetélytársait, köztük részben Hillary Clintont is, de kifejezetten Bernie Sanders vermonti szenátort, demokrata elnökjelölt-aspiránst okolta, azt állítva, hogy Sanders küldött szervezett rendbontókat a kampányrendezvényekre.

A vermonti szenátor a CBS televízió vasárnap délelőtti politikai vitaműsorában "hihetetlenül megosztónak" nevezte Trumpot, akinek a retorikája erőszakot szül. "Ez nem jó az ország számára" - fogalmazott a vermonti politikus.

Ugyanezt a véleményt fogalmazta meg az ABC televízió "A Hét" című politikai vitaműsorában a szintén a republikánus elnökjelöltségért küzdő Marco Rubio floridai szenátor is. Rubio szerint Trump rendszeresen felkorbácsolja a kedélyeket a tömegrendezvényeken. A floridai politikus úgy vélte, hogy az ingatlanmágnás rendezvényein többnyire kiegyensúlyozatlan emberek vesznek részt, és nehezen megjósolható, hogyan reagálnak Trump uszító stílusára.

Rubio a CNN-nek nyilatkozva felrótta Trumpnak, hogy azt sulykolja híveinek: ne önmagukban és ne a társadalomban bízzanak, hanem benne, azaz Trumpban.

Donald Trump az NBC műsorában - a műsorvezető Chuck Todd kérdésére - ugyanakkor megerősítette, hogy fedezi az ügyvédi költségeit annak a 78 esztendős hívének, aki a múlt héten az egyik észak-karolinai kampányrendezvényen megütött egy fiatal afroamerikai férfit, és ezért bírósági eljárás indul ellene.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×