eur:
394.06
usd:
365.66
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Obama kivágja a rezet kedden

Barack Obama kedden terjeszti elő a 2017-es pénzügyi évre érvényes költségvetési tervét, amely elnökségének utolsó ilyen tervezete lesz. A Fehér Ház előzetes információi szerint az elnök a szegényebb rétegek megsegítésétől az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni harcig több területet is kiemel.

A pénzügyi év október 1-jén kezdődik, a tervet a republikánus többségű kongresszusnak kell elfogadnia.

A 2017. januárjában hivatalából távozó elnök különösen szívén viseli az oktatás, a munkahelyteremtés és az igazságszolgáltatás reformjának támogatását.

A Politico című lapnak nyilatkozó közgazdász, Joel Friedman, a Költségvetési és Politikai Prioritások Központjának alelnöke szerint ez a költségvetési terv inkább Obama politikai örökségének része lesz, s a politikusok nem számítanak arra, hogy a tervezetet el is fogadják, jóllehet, egyes elemeit republikánusok is magukénak vallják.

A költségvetési terv több fontos eleme már nyilvánosságra került. Így például az, hogy a Pentagon (a védelmi minisztérium) több mint hétmilliárd dollárt kér az Iszlám Állam és a dzsihadisták elleni harcra, s azt is tudni lehet, hogy Obama elnök húsz százalékkal, 7,7 milliárd dollárra kívánja növelni a megújuló energiaforrások kutatására fordított összeget.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×