eur:
391.94
usd:
366.68
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A párizsi terrortámadások óriási csapást mértek a politikai korrektségre

A párizsi terrortámadások óriási csapást mértek a politikai korrektségre, és valóságos földrengést idéztek elő a francia belpolitikában - jelentette csütörtök kora reggel az InfoRádió franciaországi tudósítója, S. Ráduly János.

A hatóságok egyelőre továbbra is azt mondják, hogy két személy halt meg a szerdai támadásban - két terrorista. A belügyminiszter mondta ugyan, hogy talán van egy harmadik halott is, de ezt még nem erősítették meg. Mint ahogy azt a hírt sem erősítették meg - amit főleg amerikai hírforrások közöltek -, hogy a támadás kitervelőjének számító Abdelhamid Abaaoud is állítólag a megöltek között lenne. Így őt és a Salah Abdelsalam nevű terroristát továbbra is nagy erőkkel keresi a francia rendőrség - közölte S. Ráduly János.

A rendőrök azt sejtették, hogy a megtámadott lakásban volt a terrorista, de egyelőre nem lehet tudni. Az biztos, hogy a nyolc letartóztatott személy között Abdelhamid Abaaoud nincs. Még az lehetséges, hogy a második személy, akit a rendőrök megöltek a helyszínen, talán ő lesz - tette hozzá.

A terrortámadások valóságos politikai földrengést idéztek elő Franciaországban - hangsúlyozta az InfoRádió franciaországi tudósítója. Kifejtette: a szocialista kormány gyökeresen diskurzust váltott. Tegnap például Manuel Valls miniszterelnök egyenesen kijelentette, hogy "ellenségünk az iszlám radikalizmus". Ez teljesen új a szocialisták szóhasználatában.

S. Ráduly János véleménye szerint Franciaországban a politikai korrektség kapott óriási csapást a terrortámadásokkal. Olyan dolgokat mondanak a baloldali politikai képviselők, amelyet elképzelhetetlen lettek volna még egy héttel ezelőtt is hallani a szájukból.

Például Malek Boutih szocialista parlamenti képviselő - aki egy időben az SOS Racisme ugyancsak baloldali emberjogi szervezet vezetője volt - azt mondta, hogy véget kell vetni annak, hogy a franciákat rasszistáknak minősítsük, és mindenki mást áldozatnak - hozta példaként S. Ráduly János.

Ugyancsak óriási változásnak számít, hogy Hollande további biztonsági intézkedéseket akar bevezetni, például fel akarja fegyverezni a városi rendőröket - tette hozzá.

Ezek mind-mind nagyon komoly politikai változások, és nem véletlen, hogy Nicolas Sarkozy üdvözölte Francois Hollande ez ügyben tett nyilatkozatait - véli az InfoRádió franciaországi tudósítója.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×