INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

A párizsi terrortámadások óriási csapást mértek a politikai korrektségre

Infostart / InfoRádió
A párizsi terrortámadások óriási csapást mértek a politikai korrektségre, és valóságos földrengést idéztek elő a francia belpolitikában - jelentette csütörtök kora reggel az InfoRádió franciaországi tudósítója, S. Ráduly János.

A hatóságok egyelőre továbbra is azt mondják, hogy két személy halt meg a szerdai támadásban - két terrorista. A belügyminiszter mondta ugyan, hogy talán van egy harmadik halott is, de ezt még nem erősítették meg. Mint ahogy azt a hírt sem erősítették meg - amit főleg amerikai hírforrások közöltek -, hogy a támadás kitervelőjének számító Abdelhamid Abaaoud is állítólag a megöltek között lenne. Így őt és a Salah Abdelsalam nevű terroristát továbbra is nagy erőkkel keresi a francia rendőrség - közölte S. Ráduly János.

A rendőrök azt sejtették, hogy a megtámadott lakásban volt a terrorista, de egyelőre nem lehet tudni. Az biztos, hogy a nyolc letartóztatott személy között Abdelhamid Abaaoud nincs. Még az lehetséges, hogy a második személy, akit a rendőrök megöltek a helyszínen, talán ő lesz - tette hozzá.

A terrortámadások valóságos politikai földrengést idéztek elő Franciaországban - hangsúlyozta az InfoRádió franciaországi tudósítója. Kifejtette: a szocialista kormány gyökeresen diskurzust váltott. Tegnap például Manuel Valls miniszterelnök egyenesen kijelentette, hogy "ellenségünk az iszlám radikalizmus". Ez teljesen új a szocialisták szóhasználatában.

S. Ráduly János véleménye szerint Franciaországban a politikai korrektség kapott óriási csapást a terrortámadásokkal. Olyan dolgokat mondanak a baloldali politikai képviselők, amelyet elképzelhetetlen lettek volna még egy héttel ezelőtt is hallani a szájukból.

Például Malek Boutih szocialista parlamenti képviselő - aki egy időben az SOS Racisme ugyancsak baloldali emberjogi szervezet vezetője volt - azt mondta, hogy véget kell vetni annak, hogy a franciákat rasszistáknak minősítsük, és mindenki mást áldozatnak - hozta példaként S. Ráduly János.

Ugyancsak óriási változásnak számít, hogy Hollande további biztonsági intézkedéseket akar bevezetni, például fel akarja fegyverezni a városi rendőröket - tette hozzá.

Ezek mind-mind nagyon komoly politikai változások, és nem véletlen, hogy Nicolas Sarkozy üdvözölte Francois Hollande ez ügyben tett nyilatkozatait - véli az InfoRádió franciaországi tudósítója.

Hanganyag: Hlavay Richárd


A címlapról ajánljuk