eur:
393.86
usd:
369.45
bux:
65779.45
2024. április 23. kedd Béla

Olasz államfő: a terrorizmus globális háborúval fenyeget

Úgy kell biztonságot teremtenünk, hogy emiatt ne kelljen lemondanunk megszerzett szabadságunkról - jelentette ki Sergio Mattarella olasz államfő kedden Firenzében a párizsi terrorcselekményekkel kapcsolatos beszédében, hangsúlyozva, hogy a terrorizmus globális háborúval fenyeget.

Sergio Mattarella szerint a terroristák "az új évezredet eltorzító" globális háborút igyekeznek kirobbantani, mégpedig teljesen új "módszerekkel".

Az olasz köztársasági elnök kijelentette: "a terrorizmus keltette rettegés ki akar bennünket forgatni természetünkből, de mi nem hajlunk meg előtte!" Hozzátette: "nem hagyjuk, hogy elrabolják eddigi életvitelünket és jövőnket, meg fogjuk védeni életminőségünket".

Az államfő a firenzei Palazzo Vecchio palotájában az olasz parlamentarizmus történetéről tartott találkozón szólalt fel. Sergio Mattarella azt mondta, hogy a terrorizmus fenyegetésével szemben biztonságot kell teremteni anélkül, hogy az eddig szerzett szabadságokról lemondanánk. Az olasz elnök úgy vélte, Európának egységben kell fellépnie a terrorizmussal szemben, éppen ezért "még több Európára van szükség".

Matteo Renzi olasz miniszterelnök a SkyTg24 olasz hírtelevíziónak adott interjúban szintén azt hangsúlyozta, hogy a biztonsági intézkedések megerősítése nem jelentheti "a szabadságunkról és identitásunkról való lemondást". A kormányfő hozzátette: nem szabad alábecsülni a helyzetet, de nincsen szükség sem rendkívüli törvények bevezetésére, sem felesleges hisztériára.

Matteo Renzi hangsúlyozta, hogy a Ferenc pápa által meghirdetett és decemberben kezdődő szentév többek által szorgalmazott elhalasztása szóba sem jöhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×