eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kézigránátot találtak a koszovói alkotmánybíróság udvarán

Kézigránátot találtak szerda reggel a koszovói alkotmánybíróság udvarában, a robbanószerkezetet a rendőrség hatástalanította - közölte honlapján a Koha Ditore című pristinai napilap.

Az előzetes információk szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy ki és miért dobott kézigránátot az épület udvarára. Miután az ott dolgozók megtalálták a gránátot, értesítették a rendőrséget, akik kiürítették az épületet, lezárták a környéket, majd ellenőrzött körülmények között felrobbantották a gránátot - írta a lap. Ezt követően a dolgozók visszatérhettek munkahelyükre.

A lap ugyan nem hozta összefüggésbe, de az esetnek köze lehet a koszovói kormánypártok és az ellenzék között hónapok óta tartó ellentéthez, amely egy Pristina és Belgrád között aláírt megállapodás miatt robbant ki.

Az ellenzék többször is könnygázzal akadályozta meg a parlament munkáját, legutóbb kedden, amikor Albin Kurti, az Önrendelkezés (Vetevendosje) nevű párt alapítója és képviselője paprikaspray-vel fújta le a parlament biztonsági szolgálatának dolgozóit, amikor azok a jövő évi költségvetés vitájára érkező kormánytagokat védték.

A pristinai alsófokú bíróság elfogatóparancsot adott ki Albin Kurti és három másik politikus ellen, szerda reggel pedig a rendőrség erőszakkal hatolt be Kurti otthonába, amikor az nem nyitott ajtót. Később kiderült, hogy a politikus nem tartózkodott otthon, holléte egyelőre nem ismert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×