eur:
395.7
usd:
366.9
bux:
65563.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Alig maradt orosz turista Egyiptomban

Gőzerővel folyik az orosz turisták hazaszállítása Egyiptomból az orosz elnök döntésének megfelelően, azután, hogy október 31-ikén a Sínai-félsziget fölött szerencsétlenül járt egy orosz turistákkal zsúfolt Airbus A-321-es repülőgép.

Keddi hivatalos orosz bejelentés szerint terrorcselekmény okozta a repülőgép katasztrófáját.

Szerdán Makszim Szokolov közlekedési miniszter arról számolt be, hogy kedd este 2,5 ezer orosz turista volt Egyiptomban, november 5-én még 90 ezer volt a számuk.

Vlagyimir Putyin orosz államfő november 6-án rendelte el az Egyiptomba tartó összes orosz légi járat felfüggesztését, és utasította a kormányt az összes ott tartózkodó orosz állampolgár hazahozatalára.

Az orosz államfő sajtótitkára azt mondta, hogy nemcsak addig nem utazhatnak orosz turisták Egyiptomba, amíg nem sikerül felderíteni a légi katasztrófa okát, hanem amíg nem sikerül biztosítani "a szükséges szintű biztonságot".

A tavaly Egyiptomba érkező külföldi vendégek egyharmadát oroszok tették ki, akik csaknem 1,9 milliárd dollárt költöttek el. Ez az összeg tavaly az ország külföldi valutabevételének 14,5 százaléka volt. Az egyiptomi idegenforgalmi minisztérium számításai szerint minden egyes orosz vendég naponta 57 dollárt költ.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×