eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Brit turisták a Vancouver-szigeti hajóbaleset áldozatai

Öt brit állampolgár vesztette életét abban a balesetben, amely egy bálnamegfigyelő hajót ért vasárnap a kanadai Vancouver-sziget partjai közelében. Az eltűnt turista pedig ausztrál állampolgár - közölték hivatalosan.

A hajó kapitánya helyi idő szerint vasárnap délután 4 óra körül adott le vészjelzést Tofino város közelében, szélcsendes, napos időben. A hajó megdőlt, majd nagyon gyorsan elkezdett süllyedni. A mentők öt embert már csak holtan tudtak kiemelni a vízből, 21 utast viszont kimentettek, és kihűlés miatt kórházba szállították őket. Azóta a legtöbbjüket már kiengedték a kórházból, és aki bent maradt, annak is stabil az állapota.

A baleset okát még mindig nem tudják, a hatóságok rejtélyesnek tartják a hajó felborulását, bár egy halász, aki a szerencsétlenül járt utasok segítségére elsőként sietők között volt, azt mondta, hogy az egyik túlélő beszámolója oldhatja meg a rejtélyt. Az illető ugyanis azt mondta neki, hogy egy váratlan nagy hullám borította föl a hajót. Erről a lehetőségről a hatóságok egyelőre nem nyilatkoznak.

Tofino város környéke népszerű a bálnafigyelő utakat kedvelő turisták körében.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×