INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

A szlovákok helyeslik a menekültkvóta elutasítását

InfoRádió / MTI
Szlovákiában a lakosság több mint háromnegyede helyesli azoknak az országoknak az álláspontját, amelyek elutasítják a migránsok újraelosztását célzó menekültkvótákat - derült ki egy felmérésből, melynek eredményeit kedden ismertette a Sita szlovák hírügynökség.

A felmérésben - amelyet a Polis Slovakia közvélemény-kutató ügynökség végzett több mint ezernégyszáz ember megkérdezésével október közepén - a migráns válsággal közvetlenül vagy közvetve összefüggő kérdéseket tettek fel a résztvevőknek.

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e az EU által bevezetni kívánt menekültkvótákat elutasító országok - köztük Szlovákia - álláspontjával, a megkérdezettek 76,1 százaléka válaszolt igennel, 16,7 százalék pedig nemmel.

A felmérés készítői arra is rákérdeztek, hogy amennyiben Szlovákiának menedékkérőket kellene befogadnia, a lakosság vallási hovatartozás alapján kiket részesítene előnyben. A válaszokból kiderült: a megkérdezettek több mint fele (56,7 százalék) szükség esetén a keresztény vallású migránsok befogadását részesítené előnyben, 21,6 százaléka semmilyen felekezetű menekültet nem kíván befogadni, 18,2 százalékuk számára pedig mindegy, hogy a szükség esetén befogadott menekülteknek milyen lenne a vallási hovatartozása.

A címlapról ajánljuk