eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Tucatnyi civillel végeztek a Boko Haram fegyveresei Nigerben

Tizenöt civilt meggyilkoltak a Boko Haram nigériai iszlamista terrorszervezet fegyveresei Nigerben - jelentette szombaton a helyi média.

Az afrikai ország délkeleti részében pénteken elkövetett támadásban négy ember megsebesült az állami televízió beszámolója szerint.

A tömegmészárlást végrehajtó mintegy tucatnyi, puskákkal felfegyverkezett támadó gyalogosan érkezett a nigériai határ közelében fekvő településre.

A terroristák felgyújtottak több mint húsz lakóházat, egy járművet és egy malmot. A rajtaütésnek a falu elöljárója is áldozatául esett.

A Boko Haram tavaly nagy területeket vont ellenőrzése alá Nigéria északkeleti részén, és bejelentette, hogy iszlám kalifátust hozott ott létre. A szervezet célja a saría (iszlám törvénykezés) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozása Nigéria északkeleti részén és a szomszédos területeken is, ezért a terrorcsoport már Kamerunra és Nigerre is kiterjesztette harcát.

A szélsőséges szervezet 2009 óta több mint 13 ezer embert gyilkolt meg. A Boko Haram idén márciusban hűséget esküdött az Irakban és Szíriában nagy területeket ellenőrzés alatt tartó, Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezetnek.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×