INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Tévedésből megöltek több turistát az egyiptomi biztonsági erők

InfoRádió / MTI
Tévedésből megöltek tizenkét embert, köztük mexikói turistákat az egyiptomi biztonsági erők tagjai, akik azt hitték, dzsihadistákra lőnek.

A kairói belügyminisztérium tájékoztatása szerint a vasárnapi incidensben tizenketten vesztették életüket - a mexikói turisták mellett több egyiptomi állampolgár -, és tízen megsebesültek, őket kórházba szállították.

Az eset el-Vahát régióban, az ország nyugati részén elterülő sivatagban történt. Az egyiptomi rendőrök és katonák azt hitték a mexikói turistákat és egyiptomi kísérőiket szállító négy dzsipről, hogy dzsihadisták ülnek bennük, ezért nyitottak rájuk tüzet. A járművek olyan területen haladtak, ahol turisták már nem járhatnának.

A kairói hatóságok még nem közölték, pontosan hány turista halt meg, mexikói külügyminisztérium egyelőre kettőről tud.

Egyiptom nyugati, sivatagos vidéke közkedvelt úti célja az országba látogató turistáknak, ugyanakkor az iszlamisták hátországa is. A régióban húzzák meg magukat többek közt az Iszlám Állam (IÁ) tagjai is, akik nemrég lefejeztek egy francia cégnek dolgozó horvát férfit. Az Iszlám Állam több támadást is végrehajtott a biztonsági erők ellen Egyiptomban.

A címlapról ajánljuk