eur:
392.87
usd:
366.09
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Szijjártó: Magyarország nyitott a kérdések megvitatására az Egyesült Államokkal

Magyarország nyitott arra, hogy minden kérdést megvitasson az Egyesült Államokkal - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az azzal kapcsolatos hírekre, hogy márciusban Budapestre érkezik Victoria Nuland európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai államtitkár-helyettes.

A tárcavezető pénteken egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva kifejtette: folyamatos a politikai konzultáció az Egyesült Államok kormányával annak érdekében, hogy a két ország politikai együttműködését mielőbb visszaépítsék a gazdasági és a védelmi együttműködés szintjére. Szijjártó Péter szerint ebbe a folyamatba illeszkedik Victoria Nuland látogatása is.

A tavaly októberben megkezdett párbeszédet folytatják majd Budapesten, áttekintik a politikai együttműködés minden vonatkozását - mondta.
Szijjártó Péter úgy fogalmazott, jó, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériuma fontosnak tartja a személyes konzultációt.

A vs.hu csütörtök délután írt arról, hogy március végén Budapestre látogat Victoria Nuland. Információik szerint ezt az utat készítik elő Thomas Melia emberi jogokért felelős helyettes államtitkár hétfői tárgyalásai is Budapesten.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×