eur:
393.19
usd:
367.87
bux:
66054.22
2024. április 24. szerda György

Lavrov szerint betarthatatlan a teljes tűzszünetre vonatkozó követelés

Az orosz külügyminiszter irreálisnak tartja Kijev feltételeit, hogy az ukrán nehézfegyverzet visszavonását legalább 24, vagy 48 órás teljes tűzszünet előzze meg Délkelet-Ukrajnában.

Szergej Lavrov egy csütörtöki moszkvai tájékoztatón Washingtont és Brüsszelt is bírálta, amelyek szerinte nevetséges követeléseket támasztanak, amikor támogatják Kijev feltételeit.

Az orosz diplomácia vezetője emellett azzal vádolta John Kerry amerikai külügyminisztert és Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét, hogy a minszki megállapodások betartásáról akarják elterelni a figyelmet az Oroszország elleni újabb büntetőintézkedések kilátásba helyezésével.

John Kerry egy szerdai washingtoni meghallgatáson kijelentette, hogy a minszki tűzszüneti megállapodás összeomlása esetén az Egyesült Államok kész újabb szankciókat bevezetni Oroszországgal szemben. Az amerikai diplomácia vezetője szerint a február 12-én megkötött egyezséget sem Moszkva, sem a szakadár lázadók nem tartják be.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×