eur:
393.82
usd:
364.89
bux:
0
2024. március 30. szombat Zalán

Az EU további szankciók elrendelését tervezi Oroszországgal szemben

Miután az elmúlt napokban sorozatosan szegték meg a kelet-ukrajnai tűzszünetet, Donald Tusk, az EU-országok állam-, illetve kormányfői testületének az elnöke egyeztetéseket kezdett az uniós vezetőkkel "a további lépésekről" - közölte pénteken az Európai Tanács.

A közlemény nem konkretizálta e további lépések mibenlétét, de azok céljaként azt jelölte meg, hogy "magasabb árat kelljen fizetni a Kelet-Ukrajna elleni agresszióért". Tusk a konzultációk kiváltó okairól szólva kifejezetten felhívta a figyelmet azokra a kegyetlen támadásokra, amelyeket az Oroszország részéről katonailag támogatott szeparatisták követtek el Debalceve és más térségek ellen.

"Egyértelműen olyan ponthoz érkezünk, ahol a további diplomáciai erőfeszítések hatástalanok maradnak, hacsak nem támasztják alá azokat további, hiteles lépések" - fogalmazott az Európai Tanács lengyel elnöke.

Ezek a megállapítások minden jel szerint azt helyezik kilátásba, hogy az EU további szankciók elrendelését kívánja fontolóra venni Oroszországgal szemben.

Tusk azt is bejelentette, hogy vasárnap Kijevbe utazik.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×