eur:
392.56
usd:
365.64
bux:
66829.23
2024. április 26. péntek Ervin

Bahrein az IÁ elleni küzdelem részeként harci gépeket telepített Jordániába

Bahrein harci repülőgépeket telepített Jordániába az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet elleni légi hadjárat támogatására - jelentette hétfőn a helyi média.

"A bahreini királyi légierő vasárnap délután vadászrepülőgépeket küldött Jordániába, hogy részt vegyenek a terrorizmus elleni nemzetközi harcban" - tudatta a BNA hivatalos hírügynökség. További részleteket egyelőre nem közöltek, így azt sem tudni, pontosan milyen típusú gépekről van szó.

Az állami televízió szerint a repülőgépek telepítése "a két állam közötti együttműködés, az Arab Liga közös védelmi szerződése, valamint a terrorizmus elleni nemzetközi koalícióban való részvétel keretein belül történik".

Nemrégiben az Egyesült Arab Emírségek is bejelentette, hogy Jordániából kiindulva fogja támadni a szélsőséges szunnita csoport állásait, miután a dzsihadisták elfogtak és február 3-án elevenen elégettek egy jordániai pilótát, akinek gépe lezuhant az ellenséges vonalak mögött. Abu-Dzabi F-16 típusú repülőgépeket állomásoztat Jordániában a "testvéri ország" támogatására.

Az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalícióban 22 ország, köztük hat arab monarchia - Szaúd-Arábia, Bahrein, Katar, az Egyesült Arab Emírségek, Jordánia és Marokkó - vesz részt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×