eur:
392.55
usd:
365.52
bux:
66622.24
2024. április 26. péntek Ervin

Porosenko: Kijev készen áll az országos hadiállapot bevezetésére

A kijevi vezetés készen áll arra, hogy hadiállapotot vezessen be Ukrajna egész területén, ha tovább romlik a helyzet a keleti országrészben - jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök szerdán, a kormány kibővített ülésén, amelyre a megyei állami adminisztrációk vezetőit is meghívták.

Az államfő kijelentette azt is, hogy Ukrajna és az Európai Unió egységes álláspontot fog képviselni az úgynevezett "normandiai négyek" minszki, szerda délután kezdődő csúcstalálkozóján. Kiemelte, hogy ennek kulcsfontosságú eleme a feltétel nélküli kelet-ukrajnai tűzszünet követelése.

Ismételten leszögezte, hogy a decentralizációnak, azaz a régiók önigazgatási joga kiterjesztésének - amelyen jelenleg a kijevi vezetés munkálkodik - semmi köze a föderalizációhoz, Ukrajna nem válik szövetségi állammá, hanem egységes marad.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról a bankoknál, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés. Az elmúlt hetekben pedig már egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×