eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán

Elzárták a fűtést a pakisztáni miniszterelnök rezidenciáján, nem fizette gázszámláit

Mintegy 28 ezer fontos (10,5 millió forint) gázszámlatartozása miatt átmenetileg leállították a fűtést Navaz Sarif pakisztáni miniszterelnök rezidenciáján, csupán néhány nappal azután, hogy a kormányfő harcot hirdetett az energiaszámlákat elbliccelők ellen - számolt be kedden honlapján a The Telegraph című brit lap.

Pakisztánt gyakorlatilag teljesen megbénítja az országban uralkodó energiaellátási válság, amelyet elsősorban a fizetetlen számlák tömege okoz, és amely miatt naponta több órára egész térségek maradnak áram és gáz nélkül.

Az állami tulajdonú Sui Northern Gas Pipelines Ltd. szóvivője elmondta, hogy a kormányfő rezidenciája és kormányzati épületek egész sora összesen majdnem 100 ezer font (37 millió forint) tartozást halmozott fel, és azután döntöttek a gázcsapok elzárásáról, hogy maga Sarif rendelt el szigorúbb fellépést a késedelmes fizetőkkel szemben.

Hozzátette, hogy az állami intézmények többszöri felszólítás ellenére sem fizettek, és újraindítják a szolgáltatást, amennyiben a kormányhivatalok rendezik a számlákat.

Az incidens valószínűleg nem marad visszhang nélkül Sarif bírálói körében, akik évek óta az országot sújtó korrupciót és a hatékonyság legmagasabb szinteken is jelentkező hiányát vetik Iszlámábád szemére.

Az időzítés talán még ennél is kínosabb: Sarif csupán öt nappal korábban jelentette be, hogy szigorítja az intézkedéseket az áram- és gázszámlák kifizetésével késlekedőkkel szemben.

Az energiaválság súlyosságát mutatja, hogy a minisztériumok könnyű ruházat viselését írták elő munkatársaiknak nyárra, hogy kevesebbet kelljen igénybe venni a klímaberendezéseket.

A miniszterelnökség titkárságának egyik munkatársa a kormányhivatalok "lustaságát" okozta a tartozások felhalmozódásáért. "Ez azonban az egész ország számára üzenet. Ha még a miniszterelnököt is felelősségre vonják, akkor senki sem vonhatja ki magát a törvény betűje alól" - mondta a tisztségviselő, és hozzátette, hogy a számlát már kiegyenlítették.

Címlapról ajánljuk
Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraláskor nemcsak az elvitt, hanem az otthon hagyott értékeinkre is fontos vigyázni – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország,  csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország, csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

Pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondta, hogy Oroszország készen áll az eurázsiai biztonság kiépítéséről szóló elképzelések széles körű, globális megvitatására, mások mellett NATO-tagállamokkal is. Eközben az Európai Unió országai megállapodtak az Oroszországgal szembeni 14. szankciócsomagról, a hírek szerint pedig több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×