eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Ukrán páncélosok 40 kilométerre vannak Szlovjanszktól

Ukrán páncélosok és különleges erők negyven kilométerre megközelítették a kelet-ukrajnai Szlovjanszk városát, ahol az utóbbi napokban oroszbarát fegyveresek épületeket foglaltak el - közölte kedden az AFP francia hírügynökség.

Helyszíni tudósítók Izjum városka közelében tucatnyi páncélozott járművet, ugyanennyi harckocsit, egy helikoptert és tizennégy csapatszállítót láttak. Utóbbiak a "szpecnaz", azaz az ukrán különleges alakulat tagjait szállították.

A biztonsági erők egy ellenőrzőpontot állítottak fel a közelben, ahol fegyverek után kutatják át a Harkov felől érkező és az oda tartó gépjárműveket.

Összesen mintegy száz ember látható a helyszínen, a páncélosok egy része a kíváncsi tekintetek elől a fák közé húzódott.

Egy neve elhallgatását kérő ejtőernyős katona nem árulta el, hogy a katonai járművek mikor érkeztek Izjum határára. "Nem fogunk békés emberekre lőni. Nem félünk, mindent megteszünk azért, hogy letegyék a fegyvert. Tárgyalásokat is folytattunk, azonban eddig nem sikerült eredményre jutni" - mondta.

Az ukrán hadsereg mozgósítása ellenére Szlovjanszk egyelőre nyugodtnak tűnik. A városba vezető utakon Moszkva-párti milíciák állítottak fel ellenőrzőpontokat, az egyikre orosz zászlót tűztek ki, egy másikon pedig a következő felirat olvasható: "Ha mi nem tesszük meg, akkor senki sem".

A Donyeck megyei Szlovjanszkot és a környező településeket oroszbarát önvédelmi erők tartják ellenőrzésük alatt. Kedd reggeli hírek szerint harcok folytak a Szlovjanszk szomszédságában fekvő Andrijivka faluban, de ezt a helyi önvédelmi csoport vezetője később cáfolta. "Minden nyugodt, semmilyen összecsapás nem történt" - mondta.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×