eur:
394.67
usd:
370.75
bux:
65427.32
2024. április 19. péntek Emma

Az uniós reformok mellett foglalt állást az olasz és a brit kormányfő

Az európai uniós reformok mellett foglalt állást az olasz és a brit kormányfő.

Matteo Renzi olasz kormányfő és David Cameron brit miniszterelnök kedden Londonban folytatott tárgyalásokat. A találkozót követő sajtóértekezleten mindketten sürgették a bürokratikus akadályok leépítését.

"Nem több, hanem jobb Európára van szükség" - jelentette ki a többi között az olasz miniszterelnök, aki ugyanakkor elismerte, hogy a bürokrácia megszüntetése országára is vonatkozik. "Olaszországnak egyszerűbbé kell válnia" - fogalmazott Renzi.

A két politikus véleménycserét folytatott a tervezett reformokról, a többi között az Európai Bizottság megreformálásáról. David Cameron hangsúlyozta: támogatást remél olasz partnerétől ahhoz a törekvéséhez, hogy brüsszeli hatásköröket a nemzetállamokra ruházzanak át.

A napokban Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter sürgette az EU szerkezeti reformjait, hangoztatva, hogy az európai intézményeknek a valóban fontos feladatokra kellene összpontosítaniuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×