eur:
389.42
usd:
363.44
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mit hoz a ló éve?

Konfliktusok, természeti katasztrófák, ázsiai válság és Justin Bieber újabb problémái jellemzik majd a ló évét a hongkongi feng shui mesterek szerint.

A kínai asztrológia szerint a 2013-as kígyó évét 2014-ben a ló éve követi, ehhez társul elemként a fa. A ló és az igencsak éghető anyag társulása pedig a szakértők szerint azt jelenti, hogy az esztendő rendkívül illékony lesz.

A holdújév idén január 31-án kezdődött.

A feng shui több ázsiai országban igen befolyásos hagyomány, amely az ég és a föld törvényszerűségeinek megfigyelésével segít az ember és a természet közötti összhang megvalósításában, elveit az ázsiaiak szívesen követik a lakberendezés vagy döntéshozatal során. A jövőre vonatkozó jóslások is több évezredes múltra nyúlnak vissza Ázsiában, az eseményeket az öt elem: a fém, a fa, a víz, a tűz és a föld határozza meg. A holdnaptár 12 éves ciklusokon alapul, mindegyiket egy állathoz köti, a ló a hetedik.

"Az idei év a falóé lesz, márpedig a fa nagyon gyúlékony. Számos botrányra, konfliktusra, robbanásra és heves vitára számíthatunk" - mondta Alion Jeo, az egyik legismertebb hongkongi feng shui mester.

A konfliktusok lehetnek diplomáciaiak, de valóságos háborúba is torkollhatnak, főként az első, negyedik és a hetedik holdhónapban (február, május és augusztus) - figyelmeztetett Alion Jeo.

A feng shui mester szerint a Kelet-kínai tengeren lévő Szenkaku- (kínaiul: Diaoju-) sziget lehet egy esetleges ázsiai fegyveres konfliktus színtere. A japán fennhatóság alatt álló szigeteket Peking magának követeli, a két ország között másfél éve feszültség van a szigetvita miatt.

Az előző olyan évet, amikor a ló a fa elemmel társult (1954), az amerikai és szovjet atomkísérletek, valamint a Dien Bien Phu-i csata jellemezte, ez a csata jelentette Franciaország számára Indokína elvesztését.

Egy másik feng shui mester, Chov Hon-ming szerint az Egyesült Államokban és Európában érzékelhető lesz a gazdasági fellendülés, Ázsiában viszont szűk esztendő következhet.

Az év "gyúlékony" jellege egyebek között a természeti katasztrófákban nyilvánul meg. Cheng Chi-hang asztrológus szerint nő a vulkánkitörések és földrengések veszélye, mert "a föld elemet bőséges tűz irritálja". A legveszélyeztetettebb Japán, Indonézia és Kína - mondta. Ebben viszont semmi meglepő sincsen, hiszen a három ország tektonikus lemezek találkozási övezetében fekszik.

Az asztrológusok szerint Justin Biebernek, a tinédzserek 19 éves bálványának is nehéz éve lesz. A kanadai énekesnek már a ló éve előtt, 2013-ban is gondjai voltak, a múlt héten Miamiban vették őrizetbe, mert marihuána és nyugtató hatása alatt vezetett, csütörtökön pedig Torontóban testi sértés miatt emeltek vádat ellene.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×