eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Halott lehet a gyilkos ausztriai vadorzó

Halott a gyilkos ausztriai vadorzó az osztrák rendőrség szerda hajnali jelentése szerint, a férfi előző nap menekülés közben négy ember ölt meg.

Az 55 éves férfi - akit régóta köröztek - a Bécstől mintegy 70 kilométerre nyugatra fekvő Melk közeli tanyájára menekült és ott elbarikádozta magát.

A Cobra különleges egység tagjai éjszaka megrohamozták a házat és rábukkantak a férfi holttestére. A vadorzó állítólag felgyújtotta a ház egyik helyiségét és maga is a lángok martaléka lett.

Alois H. - akit évek óta köröztek - kedden szökés közben rendőröket és egy vöröskeresztes alkalmazottat lőtt meg, négyen belehaltak sebesüléseikbe: három rendőr és egy vöröskeresztes gépkocsi sofőrje. Az egyik rendőrt a vadorzó túszul ejtette és menekülés közben ölte meg.

A Cobra különleges rendőri egység keddre virradóra Annaberg község közelében, egy erdőben kísérelte meg elfogni az autójában tartózkodó férfit, aki azonnal tüzet nyitott rájuk és egy rendőrautóba átülve menekült tanyájára.

A rendőrség jelentése szerint a különleges egység tagjai a ház átkutatása közben egy, a pincéből nyíló titkos helyiségre bukkantak, ahol tűz égett. A tüzet eloltották és ekkor bukkantak rá minden kétséget kizáróan a férfi holttestére.

Az akcióban a Cobra 135 tagja, valamint további 200 fős biztonsági erő vett részt. Bevetették a hadsereg három páncélozott járművét is.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×