eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Szükségállapotot hirdetettek Egyiptomban

Szükségállapotot hirdetett helyi idő szerint szerda délután négy órától az ideiglenes egyiptomi elnökség, miközben országszerte véres összecsapások robbantak ki a rendőrség és a hivatalából a hadsereg által eltávolított Mohamed Murszi volt államfő hívei között.

Az elnökség közleménye szerint a szükségállapot egy hónapig fog tartani.

Az újabb összecsapások azután törtek ki, hogy a rendőrség szerda reggel megkezdte azon két kairói tér kiürítését, ahol Murszi hívei ülősztrájkot folytattak.

Az egészségügyi minisztérium legfrissebb hivatalos adatai szerint az ország többi részére is átterjedt erőszakban eddig 95 ember vesztette életét és 758-an sebesültek meg. Hírügynökségi jelentések szerint csak Kairóban több mint 120-an haltak meg, míg Murszi pártja, a Muzulmán Testvériség több mint 2000 halottról beszélt.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×