eur:
391.25
usd:
366.52
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Összecsapások Kairóban

Kisebb, rövid ideig tartó összecsapások robbantak ki kedden Kairó több pontján a megbuktatott elnök hívei és ellenfelei között - jelentették a hírügynökségek.

Az egyik helyszín a vallásügyi minisztérium volt, ahol imámok gyülekeztek, de fiatalok egy csoportja üvegekkel dobálta meg őket. A papok megszidták őket, mire válaszul még több fiatal gyűlt oda üvegekkel. A rendőrség ekkor közbeavatkozott, és könnygázzal szétkergette a tömeget. Az iszlamisták átmentek egy közeli térre, ahol Mohamed Murszi elnök hívei gyülekeznek, a fiatalok pedig szétszóródtak.

Hasonló, rövid ideig tartó súrlódások voltak a város több pontján és a metró egyik állomásán is. Kairóban nem csökken a feszültség, amióta Murszi támogatói két helyen is tábort vertek és azt hangoztatják, hogy mindaddig folytatják tiltakozó akcióikat, amíg az elnök vissza nem kapja a hatalmat.

Belbiztonsági és kormányzati források vasárnap elterjesztették, hogy a rendőrség hétfőn hajnalban megkezdi a táborok felszámolását, de ezt aztán elhalasztották a vérontás elkerülése érdekében, mert a tüntetők a tervezett lépés hallatán homokzsákokkal és kőrakásokkal erősítették meg táboraikat, és a kitartásra buzdítottak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×