eur:
388.53
usd:
360.7
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A hadsereg ismét 48 órás ultimátumot adott

Az egyiptomi hadsereg 48 órás határidőt adott csütörtök délután a Muzulmán Testvériségnek, hogy csatlakozzék a nemzeti megbékéléshez, és figyelmeztetett, hogy keményebben is felléphet a mozgalom ellen - közölte egy katonai forrás.

A fegyveres erők előzőleg az "Utolsó alkalom" címmel közleményt adtak ki, amely szerint "rögtön a pénteki tüntetések után megváltoztatják az erőszakkal szemben követett eddigi stratégiájukat".

"Kíméletlenül fel fogunk lépni mindenki ellen, aki erőszakot szít, és a testvériség vezetőinek és támogatóinak 'fekete terrorizmusa' ellen. A békés tüntetőket megvédjük, mindegy, hogy kikkel vannak" - magyarázta a közleményt a forrás.

Abdel-Fattah asz-Szíszi egyiptomi vezérkari főnök előzőleg azt kérte a lakosságtól, hogy pénteken szimpátiatüntetéseken támogassa a fegyveres erőket és a rendőrséget az erőszak és a terrorizmus elleni harcában. A Muzulmán Testvériség az előző kormányzat visszaállításáért fog tüntetni pénteken.

Az "Utolsó alkalom" című közlemény arra is kitér az iszlamistákra utalva, hogy "a június 30-i forradalom (Mohamed Murszi elnök megbuktatása) a nép akaratát fejezte ki, és nem katonai puccs volt, amint azt egyesek el akarják hitetni a Nyugattal".

Washington arra kérte az egyiptomi katonaságot, hogy gyakoroljon "maximális önuralmat", és mindent tegyen meg, hogy megakadályozza az összecsapásokat a politikai riválisok között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×