eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Májusban látogat Budapestre az orosz külügyminiszter

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter május 2-án érkezik egynapos hivatalos látogatásra Budapestre - közölte a Külügyminisztérium pénteken.

Előzőleg az orosz külügyi tárca szóvivője, Alekszandr Lukasevics Moszkvában a látogatást bejelentve azt mondta, Szergej Lavrov május elején utazik Magyarországra.

A Külügyminisztérium közleménye szerint Szergej Lavrov magyar kollégája, Martonyi János korábbi moszkvai látogatását viszonozza. A magyar és az orosz külügyi tárcavezetők találkozójuk alkalmával áttekintik a kétoldalú kapcsolatok alakulását, és véleményt cserélnek aktuális nemzetközi kérdésekről - tájékoztattak.

Martonyi János 2011 februárjában járt Moszkvában hivatalos látogatáson, a külügyminiszter akkor azt mondta: Magyarország úgy értékeli, hogy Oroszország a világgazdaság és -politika meghatározó szereplője. Hozzátette: az Európai Unió és Oroszország jövője a stratégiai kapcsolatok kialakításától függ. Magyarország mindent megtesz azért, hogy e kapcsolatok jól alakuljanak.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×