eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Pierre Trudeau fiát választották elnöküknek a kanadai liberálisok

Pierre Trudeau néhai kanadai miniszterelnök legidősebb fiát, Justin Trudeau-t választotta elnökévé a Kanadai Liberális Párt (LPC).

A 41 éves politikus a szavazatok 80 százalékát szerezte meg a vasárnapi tisztújító pártkongresszuson, amelyen rajta kívül még öten pályáztak az elnöki tisztségre. Justin Trudeau három éve tagja a parlamentnek. A liberálisok új elnöke némileg Barack Obama amerikai elnököt utánozva, a remény üzenetével kampányolt, a pártkongresszuson felszólalva pedig arról beszélt, hogy a kanadaiak torkig vannak Stephen Harper miniszterelnök negatív és megosztó politikájával.

Néhány perccel Trudeau megválasztás után a kormányzó konzervatívok közleményt adtak ki, amely szerint habár a liberálisok új elnökének jól csengő vezetékneve van, nincs elegendő tapasztalta ahhoz, hogy a világgazdasági válság okozta bizonytalanságban vezesse az országot.

Justin Trudeau édesapja, Pierre Trudeau 16 éven át, 1968-84 között volt Kanada miniszterelnöke. Karizmatikus és hallatlanul népszerű politikus volt, éleselméjűségével és lezserségével sokak rokonszenvét kivívta, és dühítette a konzervatívokat.

A liberálisok a múlt évszázad nagy részében uralták a kanadai politikai porondot, de a legutóbbi, két évvel ezelőtti parlamenti választáson lecsúsztak a harmadik helyre. A közelmúltbeli közvélemény-kutatásokból szerint azonban Trudeau pártja újra a népszerűségi lista élén áll.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×