eur:
388.92
usd:
361.82
bux:
68122.08
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Obama visszaadja fizetésének 5 százalékát

Barack Obama amerikai elnök vissza fogja fizetni éves fizetésének 5 százalékát a pénzügyminisztériumnak, hogy ekképp fejezze ki szolidaritását az automatikus büdzsécsökkentés miatt részleges kényszerszabadságra küldött szövetségi alkalmazottakkal - közölte szerdán a Fehér Ház.

Az elnök március 1-jétől, vagyis a kényszerű költségvetési csökkentések kezdetétől mond le a fizetése 5 százalékáról. Barack Obama évi 400 ezer dollárt keres.

Az elnök bejelentését megelőzően, kedden Chuck Hagel védelmi miniszter jelentette be, hogy lemond a 200 ezer dolláros fizetése egy részéről, mert így kívánja kifejezni együttérzését a Pentagonnak azzal a 700 ezer polgári alkalmazottjával, akiket nyáron kényszerből fizetés nélküli szabadságra küldenek majd.

Korábban Ashton Carter helyettes védelmi miniszter döntött hasonlóképpen.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×